Installation av SolElspaneler i Uppsala på fyra tak

I torsdags följde Louise från Kundservice med vår solexpert Anders på studiebesök till Brf 97 Kungsängsporten, där Upplands Energi är mitt uppe i att installera solpaneler på deras fyra tak.

”Utsikten från taket var otroligt fin, jag såg både domkyrkan och slottet tydligt men det var något helt annat som tog mitt fokus när jag studerade arbetsplatsen och pratade med de som jobbade där. Vilket otroligt arbete som utförs av samtliga involverade, från elektriker till takfirman. Enligt tidsplanen ska arbetet vara klart på 14 dagar och för att det inte ska spricka och dra ut på tiden gäller det att allt fungerar och att alla inblandade gör sitt”, berättar Louise.

Anders som är ansvarig för installationen i sin helhet har gjort ett gediget förarbete sedan början av året då det blev klart att Upplands Energi skulle installera solceller på bostadsrättsföreningens tak. Innan installationen påbörjas krävs planering såsom: beställning av material, arbetsgångens process, turordning av arbetsmoment, beställning av skyddstaketet som förhindrar eventuella olyckor och så vidare. Detta planeringsjobb som lagts ner av Anders och övriga märks tydligt på plats.

”Stämningen i det fina vädret var på topp och allt flöt på klanderfritt som om det vore en självklarhet. För stunden, då jag var på besök, var det två personer som hjälptes åt att hämta de tunga solpanelerna från källaren upp till högsta våningen och sedan ut genom ett fönster till taket. En tredje person ritade skisser över hur de installerat de olika solpanelerna vilket kan komma till användning i framtiden vid ett eventuellt fel. Den fjärde personen jobbade koncentrerat med dragningar av kablar för att få elen att fungera. Vilket teamwork!” säger Louise.

Det är sammanlagt 200 stycken 325W solpaneler som täcker en yta på 400 kvadradmeter med en beräknad produktion på 56 000 kWh per år.

”Som anställd på Upplands Energi är jag mycket stolt över det arbete som utförs just nu på Brf 97 Kungsängsporten’s tak. Jag tror att de som bor där får mycket glädje av att bidra till ett mer miljövänligt samhälle och Uppland”, avslutar Louise.

Kontakta Uppland Energis kundservice

Har du frågor? 

Kontakta kundservice