Vi arbetar för en schysst elhandel!

Det finns idag elhandelsföretag som använder tveksamma försäljningsmetoder för att skaffa kunder. Vissa av dem ligger högt upp på listan över mest anmälda företag hos Konsumentverket. Nyligen har Marknadsdomstolen till och med sagt ifrån mot ett sådant företag och deras telefonförsäljning, då de varit otydliga med att de kommer avsluta kundens befintliga elavtal och sedan ingå nya avtal för kundens räkning. Ett avtal som är otydligt för kunden, är inte schysst.

För oss är det självkart att avtal sluts på ett tydligt sätt och att du som kund vet vad du tackar ja till. I väntan på att lagstiftningen ska hinna ikapp, har vi därför tillsammans med vår branschförening påbörjat ett arbete med att ta fram en certifiering av elhandelsföretagens säljaktiviteter. Vi kallar den "Schysst elhandel”, en trygghet för alla landets elkunder. Vi återkommer när den är på plats.

Om du har råkat ut för telefonförsäljare och tackat ja till ett elavtal som du egentligen inte vill ha, eller har frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig.

 

Kontakta Uppland Energis kundservice

Har du frågor? 

Kontakta kundservice