Upplands Energi AB

Upplands Energi

Söndagen den 5 maj 1918 är ett speciellt datum för Upplands Energi. Då togs beslutet av privata entreprenörer att elektrifiera den uppländska bygden, ett beslut som var starten och grunden till dagens Upplands Energi.

 

Joacim Eronen VD

Moderföretaget i koncernen är Upplands Energi ek. för. Ett företag som äger transformatorstationer samt kraftledningar och erbjuder distribution av energi inom eget nätområde. Upplands Energi ek. för. är ett medlemsägt företag där ägarna består av fastighetsägare och rörelseidkare inom Upplands Energis elnätsområde. Upplands Energi ägs av upplänningar !
 
Dotterbolaget Upplands Energi AB erbjuder elförsäljning, värmepumpar, SolElanläggningar samt laddinfra till privatpersoner och företag i hela Uppland. Målet är att med våra resurser och gedigna historik verka för att vara en trygg och kostnadseffektiv energipartner för alla i hela Uppland.
 
Upplands Energi är lokala och vår verksamhet finns där våra kunder lever och verkar samt vi brinner för det lokala i vårt gemensamma samhälle här i Uppland

Ägardirektiv

Upplands Energi skall leverera rätt nättjänstkvalité med en konkurrenskraftig nättariff. Företaget skall även utifrån affärsmässiga grunder tillgodose kundernas behov av el och energiprodukter med tillhörande tjänster.

Vår vision

Upplands Energi är ett aktivt energiföretag med Sveriges mest nöjda kunder. Vi förenklar kundernas vardag och är den självklara lokala energipartnern i Uppland. 

Affärsidé

Upplands Energi bedriver eldistribution samt handel med elenergi och energiprodukter med ett starkt fokus på den lokala uppländska marknaden.

Hållbart samhälle

Upplands Energi bryr sig om miljön och våra barns framtid genom energilösningar som bygger ett hållbart samhälle.

Våra kärnvärden

Ansvar, kompetens, närhet samt omtanke är våra värdeord som beskriver vad du som kund kan förvänta dig av oss.

Företagsfakta

Koncernens omsättning är ca 275 miljoner kronor per år.

Affärsområden: Elnät, Försäljning (Elhandel och Energiprodukter)
 

Stödfunktioner: Kundservice och Ekonomi

Protokoll från det historiska ögonblick då företaget bildades 5 maj 1918.

Besöksadress: Ramsjövägen 46, Björklinge och Gränbystadens galleria, Uppsala
Postadress:
Ramsjövägen 46, 743 63 Björklinge