Upplands Energi introducerar ny
energitjänst för villaägare


Med start i höst kommer Upplands Energi att erbjuda sina kunder Ngenic Tune, en produkt riktad till villaägare med bergvärmepumpar som vill sänka sin energiförbrukning.
Ngenic Tune är en modul som ansluter värmesystem till internet och använder en algoritm för att fördela uppvärmningen på ett mer energieffektivt sätt under dagen. Bland annat använder systemet väderprognoser för att undvika övervärmning under soliga förmiddagar, och för att parera köldknäppar som annars riskerar leda till att spetsvärme måste användas . Resultatet blir jämnare temperatur inomhus – och upp till 15% lägre energianvändning.

Vi som elhandelsföretag har som strategi att tillhandahålla bra energiprodukter till våra kunder. ”Tune” är ett mycket bra exempel på hur modern teknik både kan underlätta vardagen samt spara pengar åt våra kunder. Att sedan systemet är utvecklat i Uppsala är ett extra mervärde för oss som är ett lokalt energiföretag, vi tror på lokal samverkan säger Joacim Eronen VD för Upplands Energi.


Detta är ett stort steg för det unga Uppsalaföretaget Ngenic AB, som under de senaste åren prisats av aktörer som Swedbank, Teknikföretagen, Svensk Energi och Världsnaturfonden.

Ngenic strävar efter att bygga produkter och energitjänster som förenklar vardagen samtidigt som vi bygger en framtid där vi använder vår energi mer effektivt, i alla led. Det är ett kvitto för oss att vi har en bra produkt när ett energiföretag ser nyttan och vill erbjuda detta till sina
kunder, säger Björn Berg styrelseordförande i Ngenic AB.

På sikt kan detta även leda till ett mer utökat samarbete där plattformen även kan användas för andra typer av smarta energitjänster, så som rabatter på uppvärmning under vissa tider på dygnet i takt med att nätbelastning eller elproduktionen varierar.

Ngenic är ett ungt innovativt företag som grundades 2010 i Uppsala . Företaget tillhandahåller produkter för en klokare energianvändning. Under Almedalsveckan 2012 tilldelades grundarna Framtidspriset av Swedbank, Teknikföretagen, Svensk Energi och Världsnaturfonden.

Läs mer om TUNE
här.
 
 
Kontakta Uppland Energis kundservice

Har du frågor? 

Kontakta kundservice